Christel van Eck

Christel van Eck (1968 Vught, Nederland), studeerde grafische vormgeving en ruimtelijke presentatie te ‘s-Hertogenbosch, gevolgd door een studie franse taal aan de Université Lyon II.

Na een jaar buitenland volgde ze een docentopleiding voor de kunsten te Tilburg. Omwille het ontwerpvak in de breedste zin te kunnen toepassen ronde ze haar studie af met een bouwkundeopleiding te ‘s-Hertogenbosch.

Deze studieachtergrond en opgedane werkervaring vertaald zich in een brede visie als ontwerper tbv multidisciplinaire opdrachten.

Ontwerpen in de breedste zin, waarin steeds nieuwe inzichten en technieken uit de diverse disciplines worden ingezet tijdens het ontvouwen van een ontwerp opgave.

ottenvaneck_geen-afbeelding
ottenvaneck_geen-afbeelding

Christel van Eck heeft haar carrière als ontwerper opgebouwd in de interieurarchitectuur, expodesign en corporate design in binnen en buitenland.

In 1998 is zij begonnen als zelfstandig ontwerper voor bedrijven, brancheorganisaties, stichtingen en particulieren.

Naast haar werkzaamheden als ontwerper-vormgever is zij ook betrokken bij opleidingsorganisaties waar zij vak gerelateerde lessen en lezingen geeft.

Als mentor begeleidt zij studenten tijdens hun studieperiode. Deze studenten zijn afkomstig van opleidingen die uiteenlopen van technische onderwijs, creatief onderwijs tot de opleiding International Lifestyle Studies.

Rob Otten

Rob Otten (1964 ‘s-Hertogenbosch, Nederland), studeerde bouwkunde te ‘s-Hertogenbosch en architectuur in Tilburg.

Na een carrière als bouwkundige bij diverse architectenbureaus is hij zijn affiniteit met materialen, en bouwkundig detailleren gaan prolongeren met een architectuurstudie aan de Academie van Bouwkunst waar hij cum laude afstudeerde als architect.

Zijn afstudeerproject is genomineerd voor de “Archiprix”, en heeft vervolgens meerdere prijzen gewonnen, waaronder de “Wetenschappelijke Onderwijs Award” en de “Uitvinders Award”.

Rob Otten neemt met enige regelmaat deel aan prijsvragen. Tijdens een prijsvraag over hoogbouw in Nijmegen heeft hij met zijn inzending de publieksprijs ontvangen.

ottenvaneck_geen-afbeelding
ottenvaneck_geen-afbeelding

Rob Otten heeft zijn ontwerpervaringen als architect opgedaan bij nationaal en internationaal georiënteerde architectenbureaus.

Mede hierdoor is hij gevormd tot een gedreven, geïnspireerde architect die zijn architectuuropgaven vertaald met de universele waarden van licht-lucht en ruimte.

De liefde voor het bouwkundig detail maakt hem tot een architect die de architectonische esthetiek beheerst en tevens weet hoe je dit beeld technisch vertaald naar een duurzaam gebouw.

“Elk detail maakt het verschil, inspireert, en stelt ons in staat tot het vertalen van menselijke wensen in functie, vorm en kleur. Het is een grote kunst om met weinig veel te zeggen.”

Vormgever Christel van Eck en architect Rob Otten hebben in 2003 OTTENVANECK architecten en vormgevers opgericht met de ambitie om hun, ervaring, kennis en kunde te bundelen.

De meerwaarde van dit ontwerp duo ligt dan ook in de integrale aanpak van elke opdracht waarbij exterieur en interieur elkaar ondersteunen, versterken of naadloos in elkaar overgaan.

Door twee disciplines samen te voegen, en met beide blikken een ontwerpopdracht te analyseren ontstaat telkens weer de dialoog en het onderzoek naar alle mogelijkheden binnen de opdracht.

In hun werk vormen de begrippen Licht – Lucht – Ruimte – Kleur – Vorm – Functie een duidelijke leidraad.

ottenvaneck_geen-afbeelding
ottenvaneck_geen-afbeelding

De werkplek is gesitueerd op een locatie waar zij steeds opnieuw worden geïnspireerd door de natuur en zijn bijzondere bewoners.

U bent van harte welkom,

Christel van Eck en Rob Otten
OTTENVANECK
architecten&vormgevers

Kievitspad 23/25
5076SN Haaren – Nederland

0622938210 Christel van Eck
0644024881 Rob Otten

OTTENVANECK
ARCHITECTEN&VORMGEVERS
Kievitspad 23
5076SN   Haaren

LICHTLUCHTRUIMTE
Rob Otten
architect
06 4402 4881
info@ottenvaneck.nl

KLEURVORMFUNCTIE
Christel van Eck
vormgever
06 2293 8210
info@ottenvaneck.nl